Før du bliver medlem


Overvejelser før du bliver medlem

Redningsøvelse før frigivelse i Qajaq København

Qajaq København ligner ikke nogen anden kajakklub. Vi befinder os i et krydsfelt mellem kajakroning, -bygning og interesse for Grønlandsk kultur. Før du vælger at blive medlem af Qajaq København vil vi således gerne bede dig overveje et par ting.

Vi ved, at det er svært at blive medlem af en kajakklub i København, men at det er noget nemmere, hvis man i forvejen er frigivet fra en anden kajakklub.

Hvis du overvejer at benytte Qajaq København som en vej til frigivelse, vil du desværre nok blive skuffet. Vore kajakker stiller nogle ekstra krav til sikkerhed i forhold til moderne kajakker. Derudover er vi stadig en ung klub med et begrænset antal instruktører og det tager således længere tid at blive frigivet til selvstændig roning hos os, end det gør i andre klubber.

Der findes flere tusinde Grønlandske kajakker i Danmark. Vi ved af erfaring, at for de fleste er selve byggeprocessen det ultimative – at se en kajak tage form ud af nogle små pinde og et stykke stof. Det er det ikke for os. Vi holder ind imellem byggekurser, men er først og fremmest en aktiv klub, der ror og træner vendinger. Med andre ord er vi nok ikke stedet for dig, der har en grønlandsk kajak (eller bare drømmer om at bygge én), men egentlig ikke har den store lyst til at ro i den, lave entringsøvelser eller vendinger.

Qajaq København huser 4 klubkajakker og ca. 35 private kajakker. En fordeling der er modsat de fleste andre klubber. Det betyder, at hvis du ikke har din egen kajak, fungerer brugen af klubkajakkerne efter først til mølle-princippet. Det vil ofte være muligt at låne en privat kajak, men naturligvis kun, hvis ejeren er indforstået.

For mange af os, er det at træne vendinger, noget af det mest underholdende og udfordrende ved at ro kajak. Og hvis du skal træne til frigivelsen, vil det indebære en del entringsøvelser. Med andre ord er det, omend ikke et krav, så en stor fordel at have en våddragt.

Vi glæder os til at se dig  : -)

Grønlændervending

Ledige pladser?

Medlemmernes private kajakker kan opbevares i klubhuset i det omfang der er ledige pladser.

Kontakt bestyrelsen for at høre om der er flere ledige pladser.

Læs mere om hvordan du kan blive medlem her.

Grønlandsk kajak af lærred på træskelet på tur

Følg aktiviteterne

Følg med i klubbens aktiviteter og kommende arrangementer i


samt på Groupspaces og Facebook

Bliv medlem

Interesseret i at ro grønlandsk kajak?

Hvis du er interesseret i håndværket omkring grønlandske kajakker og især i at ro grønlandsk kajak, så er Qajaq København måske noget for dig.

Læs hvordan du bliver medlem her.

Hvis du er interesseret i atgrønlandsk kajak så bliv medlem af Qajaq København ro

Kajakstativet

Qajaq København har plads til 35 kajakker.

Medlemmer kan få opbevaret sine private kajakker i stativet i det omfang der er plads. Pladserne prioriteres til aktive kajakker.

Læs mere om kajakstativet her

Hvis du er interesseret i atgrønlandsk kajak så bliv medlem af Qajaq København ro