Frigivelse

Intro- og frigivelsesforløb

Intro- og frigivelsesforløb i Qajaq København skal sikre sikker håndtering af kajak

Nye medlemmer skal gennemgå et intro- og frigivelsesforløb for at kunne ro i Qajaq København. Dette gælder også selvom du har erfaring fra andre kajaktyper.

Den grønlandske kajak er meget forskellig fra andre kajaktyper som eksempelvis hav-, tur- og kapkajak. Mandehullet i en grønlandsk kajak er meget mindre end i andre kajakker og der er ingen indbygget opdrift for bare at nævne nogle af forskellene. Herudover stiller materialet specielle krav til håndtering i forhold til plastik eller glasfiber, som andre kajaktyper typisk er lavet af. Langt de fleste teknikker til den grønlandske kajak er derfor også anderledes end teknikker til andre kajaktyper.

I introduktionsforløbet vil du bl.a. stifte bekendskab med selv- og makkerredning, tømning af kajak, roteknik og generel håndtering af den grønlandske kajak. Målet er at gøre dig i stand til at færdes sikkert på vandet og forhindre skader på kajakken og dens udstyr.

Efter introduktionsforløbet kan du ro i selskab med frigivne medlemmer, men du må ikke ro ud på egen hånd. Dette gælder også selvom du har din egen kajak liggende i klubben. For at blive frigivet, og dermed få lov til at tage ud på egen hånd, skal du aflægge frigivelsesprøve. Dette kan enten gøres umiddelbart efter introduktionsforløbet eller efter aftale med en instruktør på et senere tidspunkt. Eksempelvis i forbindelse med søndags/onsdagsroning eller lignende. De specifikke frigivelseskriterier kan ses her.

For at kunne deltage i intro- og frigivelsesforløbet skal du være medlem af klubben

Ledige pladser?

Medlemmernes private kajakker kan opbevares i klubhuset i det omfang der er ledige pladser.

Kontakt bestyrelsen for at høre om der er flere ledige pladser.

Læs mere om hvordan du kan blive medlem her.

Grønlandsk kajak af lærred på træskelet på tur

Følg aktiviteterne

Følg med i klubbens aktiviteter og kommende arrangementer i


samt på Groupspaces og Facebook

Bliv medlem

Interesseret i at ro grønlandsk kajak?

Hvis du er interesseret i håndværket omkring grønlandske kajakker og især i at ro grønlandsk kajak, så er Qajaq København måske noget for dig.

Læs hvordan du bliver medlem her.

Hvis du er interesseret i atgrønlandsk kajak så bliv medlem af Qajaq København ro

Kajakstativet

Qajaq København har plads til 35 kajakker.

Medlemmer kan få opbevaret sine private kajakker i stativet i det omfang der er plads. Pladserne prioriteres til aktive kajakker.

Læs mere om kajakstativet her

Hvis du er interesseret i atgrønlandsk kajak så bliv medlem af Qajaq København ro