Kajakkerne

Kajakkerne

Grønlandsk kajak fremvises til opvisning

Alle klubbens kajakker er hjemmebyggede grønlandske kajakker. Vi har østgrønlandske, vestgrønlandske og aleutiske (Alaska) modeller. Vi har store brede turkajakker og små rappe vendekajakker. Materialerne er træ, bomuldsdug, sejlgarn og knofedt. Alle er håndbyggede af klubbens medlemmer.


Kajakken kendes fra flere steder i de nordligste dele af verden. Nogle stammer fra Alaska, andre fra Canada og endelig findes kajakken i Grønland. Kajakken blev tilpasset det farvand den skulle bruges i. Der er derfor stor variation i både udformning og byggemetode.


Oprindeligt har kajakken været brugt i forbindelse med fangst, og allerede fra barnsben øvede de grønlandske drenge sig i at holde balancen og manøvrere kajakken. I dag bliver kajakken mest brugt i fritiden, hvor der blandt andet øves nogle af de mange forskellige typer af vendinger med og uden åre.


I Qajaq København bruger vi desuden kajakken til at ro ture rundt i kanalerne og til at tage på længere ture rundt om i landet.


Takket været en generøs donation fra Kulturfondet Danmark-Grønland, kunne Qajaq København i 2005 i samarbejde med Naturlivsskolen i Odsherred bygge 3 nye grønlandske klubkajakker.

Kajakkerne i Qajaq København er alle hjemmebyggede

Ledige pladser?

Medlemmernes private kajakker kan opbevares i klubhuset i det omfang der er ledige pladser.

Kontakt bestyrelsen for at høre om der er flere ledige pladser.

Læs mere om hvordan du kan blive medlem her.

Grønlandsk kajak af lærred på træskelet på tur

Følg aktiviteterne

Følg med i klubbens aktiviteter og kommende arrangementer i


samt på Groupspaces og Facebook

Bliv medlem

Interesseret i at ro grønlandsk kajak?

Hvis du er interesseret i håndværket omkring grønlandske kajakker og især i at ro grønlandsk kajak, så er Qajaq København måske noget for dig.

Læs hvordan du bliver medlem her.

Hvis du er interesseret i atgrønlandsk kajak så bliv medlem af Qajaq København ro

Kajakstativet

Qajaq København har plads til 35 kajakker.

Medlemmer kan få opbevaret sine private kajakker i stativet i det omfang der er plads. Pladserne prioriteres til aktive kajakker.

Læs mere om kajakstativet her

Hvis du er interesseret i atgrønlandsk kajak så bliv medlem af Qajaq København ro